מידע עבור הרופא המפנה
נקודת מבט אנדודונטית
אני מציג מקרים שאינם מתאימים לחידוש טיפול שורש והחלופות הן עקירה או אפיסקטומי. כל השיניים אצל כל המטופלים (בדקתי) עדיין מתפקדות בבריאות טובה. אפיסקטומי חייב להיות חלופת טיפול נגישה. האם היא נגישה עבור המטופלים שלך?
דלקת או צלקת ? לאחר טיפול שורש או אפיסקטומי?
השארת דלקת ללא טיפול, משמעותה נזק הולך וגדל. אם נקרא לזה צלקת ולא דלקת, נגרום למטופלים להחמרת המצב עד כדי צורך בעקירה.
האם את/ה מצליח/ה לאתר את הבעיה? הצגת מקרה שני
המקרה המוצג דרש פעולות מתואמות של 3 מומחים והתוצאה בהתאם. מה לדעתכם היה המרכיב הקריטי להצלחה? לדעתי היה זה האמון בין המטופל למטפליו. אמון זה אינו בנמצא עוד בעולם הדנטלי המתגונן מתביעות, מצב המוביל לעקירת הרבה שיניים שניתן לשמר.
אלחוש במהלך טיפול שורש. מיומנות אומנות הסבלנות…
הצלחת טיפול שורש דרך עיני המתרפא היא קבלת טיפול מיידי, קצר וללא כאב. הצלחת טיפול שורש דרך עיני רופא השיניים מתבטאת בהשלמת הפרוצדורה באופן מיטבי
האם את/ה מצליח/ה לאתר את הבעיה? הצגת מקרה ראשון.
רופא שינים שלח אליי צילום פנורמי ושאל האם לדעתי ניתן לשמר את השן או שכדאי לעקור. מה דעתכם?
תוואי התעלה האנטומי המקורי – הדרך היחידה להצלחת טיפולי השורש
שמירת תוואי התעלה האנטומי המקורי במהלך הטיפול הראשוני יקבע את סיכויי שרידות השן. קרא/י בהרחבה על הנושא
איתור מקור הכאב בשן של המטופל/ת שלכם – עקרונות ברזל
איתור כאב אנדודונטלי הינה משימה מאתגרת. רציתי להציג את הרציונל האנדודונטי שלי כאשר אני ניגש לפתרון המשימה היום-יומית הזו. אשמח לקבל תגובות ושאלות ישירות לדוא"ל האישי שלי.
שינוי צבע בשן, הלבנה של שן ויטלית והלבנה של שן שעברה טיפול שורש. בואו נלבן את הסוגיה.
הופעת כתמים על השן, שינוי צבע, גוון או שקיפות יכולים לנבוע עקב סיבות שונות ולכן אופן הטיפול יהיה מותאם לפי האבחנה המדויקת למקרה הייחודי
אפיסקטומי – מכסה על פח זבל?
שאלו את עצמכם..האם במהלך חידוש טיפול שורש אנו מסלקים את כל החידקים מהתעלה? התשובה היא..לא. אנחנו משאירים חיידקים בנישות אי-רגולריות לאורך התעלה ובאזורי חיבור בין התעלות (איסטמוס).
סיטי דנטלי, CBCT, כלי אבחנתי לפני במהלך ולאחר טיפול שורש. סריקה לעומק ה CBCT
סיטי דנטלי, CBCT הוא כלי הכרחי אבל אינו כלי רוטיני. למרות ההקטנה המשמעותית ברמות הקרינה אליהן נחשף המתרפא, יש עדיין לשקול את הצורך המעשי ואת המידע הקריטי שתספק הסריקה מול "עלויות הקרינה" המצטברת השנתית.
דיון ב 6 תפישות מוטעות ויום-יומיות במהלך ביצוע אבחנה והחלטת טיפול אנדודונטי. טיפים שיעזרו לכם לעבור את טיפול השורש בשלום
מטרת מאמר זה אינה להחליף את עקרונות ביצוע האנמנזה הרפואית אלא להעלות מספר "מוקשים", תפישות מוטעות וטעויות נפוצות במהלך ביצוע האבחון הראשוני לפני החלטה על ביצווע טיפול שורש או חידוש טיפול שורש.
האם גודל הדלקת קובע את סיכויי שרידות השן? האם יש טעם לטפל בשן עם דלקת כלכך גדולה?
הרבה מאיתנו נרתעים מלטפל בשן עם דלקת נרחבת. מבט חטוף על הצילום וגבולות הנגע הדלקתי ואנו מסנינים מבין שינינו את המילה הרדודה, "עקירה". רציתי להעמיק כדי להבין את משמעות גודל הדלקת והשלכותיו על קביעת הפרוגנוזה ותוכנית הטיפול.
טיפול שורש טוב הוא טיפול שורש באורך עבודה נכון : דיון בנושא קביעת אורך עבודה
מהו אורך העבודה הנכון – האורך האנטומי, הרנטגני, הקליני טקטילי ואולי האלקטרוני. במאמר ידונו השיטות השונות ותינתן מסקנה קלינית שימושית אחת.